GY.I.K.

Stencilezéssel kapcsolatos

 • Mi az a stencilezés?
  Egy festési technika, amikor sablon használatával kerül a minta a festendő felületre.
 • Miből készül a stencil minta?
  0,3 mm vastag víztiszta műanyag fóliából. Sztatikussága miatt nagyobb felületen is jól tapad, de a használatnál minden esetben maszkoló szalaggal rögzíteni kell!
 • Hányszor tudok használni egy stencilt?
  Bármennyiszer, tekintve, hogy a fólia amire készítjük a mintákat, nagyon tartós. Persze ez múlik azon is, hogy mennyire vigyázol rá. Pl.: használat után le kell tisztítani, és kerülni kell a stencil „megtörését”.
 • Milyen típusú festéket használhatok a stencilezéshez?
  Amit a felület amire festünk megkíván. Festett falakra, fűrészporos tapétás felületre kerülni kell a túl híg konzisztenciájú festékeket. Mi akril vagy latex tartalmú festékeket javasolunk.
 • Hogyan tudom elkerülni, hogy a festék megfolyjon?
  Fentebb már kitértünk rá, hogy a stencilezés sikerének egyik kulcsa a megfelelően kiválasztott festék sűrűség és mennyiség. Bővebben a „Hogyan stencilezz?-ben”!
 • Milyen felületen használható?
  Nincs megkötés, de jól teszed, ha próbát végzel egy hasonló felületen, egy olyan helyen, ami nincsen nagyon szem előtt. Pl garázs, kamra, stb.
 • Festék sprayvel is használható?
  Igen, bár ennek a stencilről való letisztítása nehéz, vagy egyáltalán nem lehetséges. Mi inkább az általunk kipróbált technikákat javasoljuk. Bővebben a „Hogyan stencilezz?-ben”!
 • Le kell-e tisztítani két áthelyezés között a mintát?
  Nem szükséges, de ha esetleg túlságosan sok festéket használtál és a stencil minta széleinél festék lerakódást találsz, akkor mindenképp tisztítsd le, mert következő felhelyezésnél összemaszatolhatja a felületet.


Pecséttel kapcsolatos

 • Csak ezekkel a grafikákkal lehet rendelni?
  Nem. Grafikai tervezési díj ellenében kérésre egyedi grafikát is készítünk, illetve ha van saját grafikád és a gyártáshoz rendelkezésünkre bocsátod vektoros ai, eps vagy pdf formátumban, abból felár nélkül készítjük el pecsétedet. Ha a file formátum nem megfelelő, vagy bármilyen módosítást kell végezni a kapott grafikán, annak a díja 3000 Ft / megkezdett félóra.
 • Mi az az ex-libris?
  Eredetileg nyomdai eljárással sokszorosított rajzot, címert, emblémát, grafikát tartalmazó papírlap, ami tartalmazza a könyvtulajdonos nevét. Ezt a könyvbe ragasztva a könyv mindig visszatalál a gazdájához. A mi esetünkben ez egy szép, választható grafikájú, neveddel ellátott pecsét, amit a könyveidbe pecsételve mindig tudod, hogy az a tied és az is tudja, akinek kölcsön adtad. A pecsét felhasználható aláírásként is borítékra vagy levélpapírra, gyerekeknek, tankönyvbe, füzetbe.
 • Bármilyen bélyegzőt tudok rendelni?
  Majdnem. Hivatali, intézményi bélyegzőket nem gyártunk, tekintettel arra, hogy a megrendelő jogosultságát nem áll módunkban ellenőrizni.


Esküvői meghívókkal kapcsolatos

 • Hogyan rendeljem meg az esküvői szettet?
  Ha a webshopban látott tervek valamelyike iránt érdeklődsz, kérlek, írj egy emailt az info@paginagaleria.hu címre. Ha szeretnél a grafikán kisebb módosítást kérni (pl. a grafika tetszik, de más színben szeretnéd) lehetőleg már az első alkalommal jelezd, mert a módosítások lényegesek lehetnek az árképzés szempontjából. Első körben írásban árajánlatot adunk, s ha megfelel, akkor megkezdjük a grafikai egyeztetést. Ti megadjátok a neveteket, a dátumot, a vendégek nevét, mi pedig elkészítjük a grafikát a ti paramétereitekkel. Amennyiben személyes találkozó szükséges, ennek helyét és időpontját emailben/telefonon történő egyeztetéssel tudjuk megoldani.
 • Mennyibe kerülnek a szettek?
  Az esküvői kollekciókra minden esetben egyedi árajánlatot adunk, mely függ attól, hogy pontosan milyen tételeket kértek a szettetekbe, szeretnétek e valamilyen módosítást kérni grafikán, milyen példányszámban kéritek.
 • Csak esküvőre lehet meghívót kérni?
  Nem, bármilyen eseményre készítünk egyedi meghívókat, grafikákat.
  Pl.: keresztelőre, ballagásra, születésnapra, évfordulóra…

Újdonságok